maandag, oktober 24, 2005

Bouwverlof

Vanaf vandaag trek ik me terug in een internetloze wereld vol behangpapier, lijm, zeepsop en Radio Go Oost-Vlaanderen. Tot in november!

donderdag, oktober 20, 2005

Gedaan!

Sedert vorig weekend kan het 'done'-lijstje aangevuld worden met:
- op speurtocht geweest naar behangpapier voor m'n keuken en berging (superleuk, leve Gent met duizend-en-één plekjes om te ontdekken!)
- uitleg gevraagd over een offerte (na het onderstaande berichtje hoeft daar geen commentaar meer bij ivm m'n gemoedstoestand, denk ik)
- samen met Jac behangpapier afgeweekt in de toekomstige keuken en badkamer (erg gezellige boel, relatief gezien een heel stuk opgeschoten, relatief gezien propere muren, relatief gezien propere vloer, relatief gezien vlot gegaan, ...)

woensdag, oktober 19, 2005

Meneer en mevrouw


Stel: je gaat met je lief naar een bouwbeurs. Je stelt een vraag aan een standhouder. Is dat een man, dan krijgt je lief in 70 % van de gevallen het antwoord te horen op JOUW vraag, terwijl die lieve man jou straal voorbij kijkt. Ga je naar een doe-het-zelfzaak, en stel je daar een vraag, dan informeert een mannelijke winkelbediende in 80 % van de gevallen naar de specifieke richtlijnen die manlief wel zou kunnen meegegeven hebben. Stel je een vraag over een bouwtechnisch onderwerp aan een gespecialiseerde mannelijke ingenieur, dan heb je 90% kans dat die zich even in het haar krabt, en ontwijkend antwoordt dat hij dat zo niet één, twee, drie kan uitleggen.

Nu ja, toevallig heb ik intussen al enige ervaring met dergelijke situaties, en doorgaans slaag ik er na enkele minuten toch in het zwakke geslacht te overtuigen van het feit dat het wel degelijk zinvol kan zijn je antwoord te richten tot de persoon die de vraag stelt. Zelfs al gaat het over een technisch onderwerp, en zelfs al is die persoon een vrouw. Meer nog, steevast gaat er na een korte, zeer gerichte vraag of een luchtige opmerking in de zin van 'oh, ja, dat is gewoon 't zelfde principe als dat of geen' een wenkbrauw de hoogte in, waarna er plots een gigantische muur rond het mannenbastion in elkaar stort en een boeiend gesprek volgt.

Maar de manier waarop iemand van de studiedienst van een installateursbedrijfmet mij communiceerde, of liever gezegd NIET communiceerde, dat had ik nog nooit meegemaakt.
Ik had een offerte aangevraagd, en mocht die zaterdag gaan ophalen. Van het anderhalf uur dat ik er gespendeerd heb, is er zowat een half uur gegaan naar het vragen om uitleg, zonder er enige te krijgen. Vragen over het type ketel, de wetgeving ter zake, de mogelijkheden qua luchtaan- en afvoer, het rendement, de dimensionering van de radiatoren al dan niet in overeenstemming met het type ketel,... deden bij de man geen belletje rinkelen dat hij meer moest vertellen dan 'hoe schoon die radiatoren toch wel zijn! en proper in onderhoud!'

'Ik ben 't die betaal, dus ik ben het die moet weten waaruit de installatie precies bestaat, of er komt niks van', waren uiteindelijk de magische woorden die eindelijk het briefje deden neerdwarrelen.

Pffff, mannen!

dinsdag, oktober 18, 2005

Dilemma

Wat zal het worden in m'n keuken annex berging:
glasvliesbehang en knalgele verf
of
jaren '70 bloemetjesbehang mét biezen, helemaal knalgeel met witte franjes en hier en daar een vleugje groen

maandag, oktober 17, 2005

Oproep

Aan alle collega's die mijn Gentse verbouwmanie langs deze weg op de voet volgen:

lees deze blog via je laptop op de trein, tram of bus,
test je bluetooth ermee op je terras, in de tuin, op de zolder,
fleur er de startpagina op je homecomputer mee op, en
stuur de link door aan je lief, je vriendjes, vriendinnetjes, ouders, grootouders, kinderen, kennissen, buren, verre familieleden,...

maar surf er NIET naartoe op 't werk. Merci.

En nu nog wat verder sukkelen op m'n elektriciteitsplan...

dinsdag, oktober 11, 2005

Drukdrukdruk

En tussendoor eigenlijk nog moeten werken voor m'n huisje ook... Pfff.

maandag, oktober 10, 2005

Gedaan!

Ondanks het feit dat ik zondag een halve dag ziek in bed lag, kan het 'done'-lijstje dankzij een aantal helpende handen alweer aangevuld worden met:
-steenpuin geruimd
-mijn eigen iniminicontainerparkje integraal overgebracht naar een heus stedelijk containerpark
-oude WC, spoelbak en toebehoren afgevoerd
-nieuwe keldertrap gemaakt
-aftakking op riolering gemaakt voor afvoer van keuken- en badkamer
-behangpapier afgeweekt,

al moest dat laatste onderbroken worden omwille van misselijk- en draaierigheid, nek-, hoofd-, spier- (ik wist niet dat ik toch nog zoveel spieren had) en kiespijn. En nu 't weer maandagochtend is, ben ik weer fris als een hoentje, terwijl zowat al mijn collega's na een opkrikkend weekendje ziek te bed liggen. 't Leven is niet eerlijk.

vrijdag, oktober 07, 2005

In het holst van de nacht...

Vannacht plots wakkergeschrokken. Bleek een nieuw sms'je te hebben. Van Dokkie. Dat ze zaterdag best wel effe wou komen helpen.

Als ik nu iedere donderdagnacht eens plots zou wakkerschieten...

donderdag, oktober 06, 2005

Er zit meer in een frigo dan je denkt

Voortaan kan je ook een breedbandaansluiting hebben op het internet via het lichtnet, maw: door je pc gewoon in het stopcontact te rammen kan je al op 't web. Iemand ervaring mee?

BTW: Bouw & Wonen vermeldt er ook het volgende bij:
“De ontwikkelaar denkt nu echter niet alleen aan toepassingen op de pc, maar vooral aan integratie in huishoudelijke apparaten als de koelkast of de wasmachine”
Als je me in de toekomst dus eens in m'n huisje op de frigo ziet zitten: geen zorgen, 'k ben gewoon aan 't bloggen.

woensdag, oktober 05, 2005

Wit poeder


Vorige vrijdag is er eindelijk een einde gekomen aan een periode van immobiliteit: ik ben opnieuw de trotse bezitter van een Mazda. Mijn lieve lelijkerd is al helemaal getest, en heeft alle proeven met glans doorstaan. Wel is het al heel duidelijk te zien dat hij 'ingewijd' is. Door het vieze regenweer van vrijdag zijn er al moddersporen aan de deuren, de trekhaak heeft al z'n eerste laagje roest, de chauffeursstoel is al een beetje stoffig en de koffer is gehuld in een laagje fijn wit poeder. En neen, ik heb geen criminele bijverdiensten om m'n huisje te bekostigen.

dinsdag, oktober 04, 2005

Gedaan!

Na afgelopen weekend is het alweer dringend tijd voor nog een korte stand van zaken, of maw op het 'done'-lijstje prijkt nu ook:
schouw beneden in 'badkamer' afgebroken
offerte gevraagd voor keuken
elektriciteitsplannetje gemaakt keuken
offerte gevraagd aan sanitarist
stukje muur afgebroken
offerte gevraagd aan sanitarist
linteel gestoken
offerte gevraagd aan sanitarist
offerte keuken gekregen, keukenplan licht gewijzigd en nieuwe offerte keuken gevraagd
offerte gevraagd aan sanitarist
deur verzet
offerte gevraagd aan sanitarist
puin geruimd
offerte gevraagd aan sanitarist

naar containerpark geweest

maandag, oktober 03, 2005

Feestje bouwen

Vandaag is het 'go-pass'-gedeelte van mijn leven definitief voorbij. Niet alleen heb ik net m'n nieuwe vroemtuig, 'k word ook gewoon oud. En dat was aanleiding om gisteren even een een feestje te bouwen. ('t Moeten niet altijd huizen zijn om te (ver)bouwen, he). 't Werd naar goede gewoonte een gezellige drukke boel, met één klein verschilpuntje in vergelijking met de vorige jaren. In tegenstelling tot de 'klassieke' cadeautjes kreeg ik gisteren superleuke steuntjes-in-de-rug voor m'n huisje zoals een bon voor bloemetjes of planten in m'n huisje-met-tuintje, een bon voor een stukje bad, een bon voor hebbedingetjes uit de Casa voor mijn 'uitzet', stopcontacten en lichtschakelaars,...
Kortom, ik word écht oud.