zondag, juli 03, 2005

Bermudadriehoek bis?

Terwijl m'n huisje nog een puinhoop is, kan ik voorlopig bij Moeke Miet terecht voor een warm bed, een deugddoend bad, lekker eten, ... Altijd wel handig als je wil verbouwen, zo'n comfortabel plekje, én nog supergezellig ook.

Tenzij die uitvalsbasis natuurlijk ook in puin valt. Deze week vreesde ik namelijk even dat ik (zowel letterlijk als figuurlijk) dakloos zou worden.

Een gigantische hagelbui met stenen zo groot als tennisballen teisterde namelijk de streek H-G-Z. De bloemisten, sla- en tomatenkwekers en serrehobbyisten (en van iedere soort zijn er nogal wat hier) zagen op enkele uren tijd serres én would-be oogst letterlijk in duigen vallen. Alle auto's die toen nog buiten stonden herken je nu aan de putjes en beschadigde lak; wie rolluiken naar beneden had gelaten kan nu door de gaten erin naar buiten kijken; golfplaatconstructies zijn naar beneden gedonderd; hier en daar sneuvelde zelfs een velux.

Ook alle planten, bloemen en struiken zijn onthoofd, net als één van de kippen van m'n buren. Bij één van m'n beste vrienden thuis was bovendien de hele tuin net in gereedheid gebracht voor een grandioos trouwtuinfeest...

Als je dat allemaal hoort en ziet, blijkt het hier in m'n uitvalsbasis nog mee te vallen: de bovenste laag van de polycarbonaatplaten van het verandadak is op een honderdtal plaatsen doorboord. Gelukkig heeft de onderkant de hagelbui getrotseerd, zodat we nog in het droge zitten. Maar alle vuiligheid en nat loopt nu gezellig ín de dakpanelen. En dat terwijl Moeke Miet net op reis is, en ik hier effe thuiswacht...

Geruchten doen echter de ronde dat de driehoek H-G-Z wellicht zal uitgeroepen worden tot rampgebied. Blijft natuurlijk nog de prangende vraag: wat was de oorzaak van de ramp?

Bij de rampen in de Bermudadriehoek zou het gaan om ontploffende onderzeese methaangasbellen, die een gigantische tsunami veroorzaken waardoor vliegtuigen ten val gebracht worden, heb ik me wel eens laten vertellen.

Maar als de oorzaak hier gelijkaardig was, wat kan dan voor de vorming van zo'n massa methaangas gezorgd hebben? Of, met andere woorden, wat is hier nu, dat er vroeger niet was?


Hulla en Baloo?!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

sporadische bezoeken van tuinkabouters hebben vaak nefaste gevolgen...

2:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

maar het dak van de veranda... dat tart alle verbeelding

2:38 p.m.  

Een reactie posten

<< Home