vrijdag, juni 10, 2005

Wollig


Als er één zaak is waar ik zeker en vast in wil investeren, dan is het wel in isolatie. Nu ben ik al een hele poos op zoek naar het juiste isolatiemateriaal. Omdat de natuur mij wel nauw aan het hart ligt, dook ik even onder in de formidabele wereld van de natuurlijke isolatiematerialen: ganzeveren, papierafvaldruppeltjes (ook wel cellulosevlokken genaamd), leembezettingen,... Je vraagt je op de duur af welke levensvorm er uiteindelijk NIET in isolatie belandt aan het eind van de keten.

Vernam ik nu gisteren van een specialist in ecologisch bouwen dat rots- en glaswol, de 'klassiekers', niet eens zo slecht scoren op ecologisch vlak. Dat blijkt uit de NIBE-classificatie, die rekening houdt met de hele levenscyclus van een materiaal, van grondstof tot en met het transport naar de eindgebruiker. En dat sommmige zogenaamd natuurlijke isolatiematerialen meer belastend zijn voor het milieu dan je zou verwachten.

Laat die gansjes hun veren dus maar sparen voor een lekker warm donsdeken!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

This is MY picture. This inline link is a COPYRIGHT VIOLATION. Please remove the link or pay for it (30€ per month). Jost

9:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home