maandag, mei 30, 2005

Help de Finnen!


Net terug uit Helsinki, wondermooie stad in een wondermooi land. Heel wat bijgeleerd over de meest uiteenlopende dingen, inspiratie opgedaan, leuke mensen ontmoet,...
Wat er op vlak van architectuur zoal te beleven valt, kan ik voorlopig nog niet tonen door een technisch probleem, dat wellicht morgen opgelost wordt. Wie Helsinki echter wel 'ns 'live' wil zien, kan ik alvast dit aanraden:
GEEF DE FINNEN WERK, dit doe je zo:
-koop een oude, niet te kleine auto (bijvoorbeeld dit 'summer vehicle'),
-stouw hem vol met 120 l bier, 80 l wijn en een aantal flessen sterke drank (de exacte hoeveelheid ben ik spijtig genoeg vergeten). De douaniers zullen heel wat werk hebben om je vracht te controleren, om uiteindelijk te besluiten dat je niks illegaals doetLet er wel op dat je deze hoeveelheden zeker niet overschrijdt, of zelfs de Finnen zouden niet geloven dat dat je eigen dagrantsoen is.
GEEF DE FINNEN TE DRINKEN
-rij met de auto naar Finland
-reis het land rond, en onderweg verkoop je de alcohol aan een spotprijs voor de Finnen, bijvoorbeeld het dubbele van je inkoopprijs; zo betaal je je verblijf, eten, drinken,...
GEEF DE FINNEN AUTO'S
aan het eind van je rondrit help je de Finse bevolking opnieuw, door hen je auto te verkopen zonder dat ze de superhoge invoertaks moeten betalen.

Zo kan je dus reizen én toch centjes sparen om te verbouwen in één.